Kegyelemkuckó  

 

Nem az a fontos, hogy én ki vagyok, hanem az a fontos, hogy te kivé válhatsz. Az emberek nagyon éhesek. Éhesek egy jó szóra, elismerésre, bátorításra. Azt látom, hogy az emberek sok kritikát kapnak, holott inkább inspirálni kellene őket. Szeretnék ezen változtatni.

Ghandi mondta:

"Te légy a változás, amit látni akarsz a világban."

 

Személyiségemből adódóan mindig is segítettem másokat. Amikor elkezdtem önmagamat, az utamat keresni, foglalkoztatott a gondolat, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni. Ezt a személyiségtesztek is visszaigazolták.

A mindennapi életben azt láttam és tapasztaltam, hogy az emberek nincsenek tisztában saját értékességükkel, sok mindentől félnek, ezért egyhelyben topognak. Különösen fontos a számomra, hogy írásaimmal és tanácsadásommal támogatni tudok másokat abban, hogy egy boldogabb, teljesebb életet élhessenek. Az emberekre odafigyelve hozzájárulhatok mások sikeréhez, hogy ők is felfedezzék saját értékességüket és egyediségüket.

Az Úrtól kapott személye vízióm, hogy segítsek a hívőknek és vallásosoknak megérteni és megragadni a kegyelmet, hogy a hitük erősödjön, az identitásuk helyreálljon, ezáltal pedig áttörést érjenek el az élet bármely területén, miközben persze, közelebb kerülnek az Úrhoz.

Szeretnék segíteni a hívőknek, hogy boldoguljanak a mindennapi életben, hogy sikeresek legyenek, hogy bővölködjenek, hogy a gyakorlatban is alkalmazni tudják a Biblia tanításait, miközben a lelki állapotuk is helyreáll. Egy gyakorlatias, győztes, megváltó, bibliai gondolkodásmódot szeretnék átadni. Miközben persze én is folyamatosan tanulom ezt. "Jó pap is holtig tanul."

Azt szeretném, ha az olvasóim hite erősödne és brutális, pozitív változásokat eredményezne, ha tényleg megváltozna a hívők életminősége. Hiszen, ha a hited és az identitásod (én tudat) a helyén van, ha tudod, hogy Ki vagy Krisztusban, ha tudod, hogy mit jelent a kegyelem, és a gyakorlatban is megtanulod alkalmazni ezeket az információkat, a bibliai alapelveket, akkor bármit elérhetsz az életben. Mert a hívők uralkodásra lettek teremtve, Jézus azért jött, hogy nekünk jó életünk legyen itt a földön is.

 

Bemutatkozás

Akkor most engedd meg, hogy bemutatkozzam. Ronyka vagyok. A nevet elég tudományosan választottam. Károlyi Veronika a nevem, de mivel a Verát nem szeretem, sőt rosszul vagyok, ha így szólítanak, ezért döntöttem úgy, hogy nem simán Veronika néven publikálok. Ugyanis, ha a Veronikát használom, akkor rögtön Verának szólítanak, holott a Vera egy másik név, én pedig Veronika vagyok és nem Vera. Amerikában Rony-nak becézik a Veronikát, innen jött a Ronyka. A Ronykát (Ronikának) kell ejteni. A névválasztás után szembesültem vele, hogy a jó magyar Ronykának (ejtsd ny-nyel) fogja kiolvasni, de amikor először meghallottam, nevettem rajta, mert szerintem nagyon aranyos ebben a verzióban is, így nem sérti a fülemet, ha valaki Ronykának (ny-nyel) szólít.

 

Miben hiszek?

Karizmatikus hívő vagyok, ami annyit tesz: hiszek a Szent Lélek ajándékaiban, a csodákban, gyógyulásban, stb. és gyakorolom is a Szent Lélek ajándékait. Ettől függetlenül teljesen tiszteletben tartom, ha valaki nem gyakorolja a Szent Lélek ajándékait, tiszteletben tartom az olvasók és nem olvasók nézeteit, vallási hovatartozását. Még egy keleti vallást gyakorló személlyel is nagyon jól el tudok beszélgetni akár vallási témákban is. De írásaimban igyekszem rávezetni az olvasókat, hogy ezek a dolgok léteznek és biblikusak. Sok mindent láttam már a saját szememmel, és sok mindenről hallottam már.

Hiszek abban, hogy egy test vagyunk Krisztusban, nem számít, hogy milyen címke van rajtad. Hogy most éppen katolikus, református, baptista, adventista vagy Hit Gyülis vagy, stb. Véleményem szerint a lényeg mindenkinél ugyan az, csak egy-két kérdésben térnek el. Vannak személyek, akik azt vallják, hogy ezek az eltérések nagyon lényeges dolgok.., de én abban hiszek, hogy mindannyian az Úr szeretett gyermekei vagyunk, és nem számít a címke.

 

 
 
 
 
 
 
       
       
  ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat