Kegyelemkuckó

Az oldal, amely érted jött létre, és miattad működik még mindig.

Kegyelemkuckó - Az oldal, amely érted jött létre, és miattad működik még mindig.

Tetszik az oldal? Oszd meg a Facebook-on!Share on Facebook
Facebook
12

Ki az a K. Ronyka?

 

Soha nem szerettem és nem is tudtam önmagamról beszélni. Önmagunkról beszélni szerintem a legnehezebb, mert vagy lebecsülöd magadat és nem mondasz el dolgokat, vagy dicsekszel. Érdekes volt azonban megtapasztalnom, amikor az írásaimban szinte mindent leírok magamról, a legbelsőbb félelmeimet, szégyeneimet, kételyeimet, érzéseimet, mégis többször megkértek az olvasók, hogy mondjak már magamról pár szót, mert semmit sem tudnak rólam. Én pedig igazából nem is értettem a kérdés. A legbelsőbb érzéseimet, titkaimat leírom, mégis azt mondják, hogy nem tudnak rólam semmit? Hiszen mindent tudnak, egy nyitott könyv vagyok…

Akkor most engedd meg, hogy bemutatkozzam. Ronyka vagyok. A nevet elég tudományosan választottam. Károlyi Veronika a nevem, de mivel a Verát nem szeretem, sőt rosszul vagyok, ha így szólítanak, ezért döntöttem úgy, hogy nem simán Veronika néven publikálok. Ugyanis, ha a Veronikát használom, akkor rögtön Verának szólítanak, holott a Vera egy másik név, én pedig Veronika vagyok és nem Vera. Amerikában Rony-nak becézik a Veronikát, innen jött a Ronyka. A Ronykát (Ronikának) kell ejteni. A névválasztás után szembesültem vele, hogy a jó magyar Ronykának (ejtsd ny-nyel) fogja kiolvasni, de amikor először meghallottam, nevettem rajta, mert szerintem nagyon aranyos ebben a verzióban is, így nem sérti a fülemet, ha valaki Ronykának (ny-nyel) szólít.

 

Miben hiszek?:

 

Karizmatikus hívő vagyok, ami annyit tesz: hiszek a Szent Lélek ajándékaiban, a csodákban, gyógyulásban, stb. és gyakorolom is a Szent Lélek ajándékait. Ettől függetlenül teljesen tiszteletben tartom, ha valaki nem gyakorolja a Szent Lélek ajándékait, tiszteletben tartom az olvasók és nem olvasók nézeteit, vallási hovatartozását. Még egy keleti vallást gyakorló személlyel is nagyon jól el tudok beszélgetni akár vallási témákban is. De írásaimban igyekszem rávezetni az olvasókat, hogy ezek a dolgok léteznek és biblikusak. Sok mindent láttam már a saját szememmel, és sok mindenről hallottam már.

Hiszek abban, hogy egy test vagyunk Krisztusban, nem számít, hogy milyen címke van rajtad. Hogy most éppen katolikus, református, babtista, adventista vagy Hit Gyülis vagy, stb. Véleményem szerint a lényeg mindenkinél ugyan az, csak egy-két kérdésben térnek el. Vannak személyek, akik azt vallják, hogy ezek az eltérések nagyon lényeges dolgok…., de én abban hiszek, hogy mindannyian az Úr szeretett gyermekei vagyunk, és nem számít a címke.

 

Vízióm:

 

Az Úrtól kapott személye vízióm, hogy segítsek a hívőknek és vallásosoknak megérteni és megragadni a kegyelmet, hogy a hitük erősödjön, az identitásuk helyreálljon, ezáltal pedig áttörést érjenek el az élet bármely területén, miközben persze, közelebb kerülnek az Úrhoz.

Szeretnék segíteni a hívőknek, hogy boldoguljanak a mindennapi életben, hogy sikeresek legyenek, hogy bővölködjenek, hogy a gyakorlatban is alkalmazni tudják a Biblia tanításait, miközben a lelki állapotuk is helyreáll. Egy gyakorlatias, győztes, megváltó, bibliai gondolkodásmódot szeretnék átadni. Miközben persze én is folyamatosan tanulom ezt.

Azt szeretném, ha az olvasóim hite erősödne és brutális, pozitív változásokat eredményezne, ha tényleg megváltozna a hívők életminősége. Hiszen, ha a hited és az identitásod (én tudat) a helyén van, ha tudod, hogy Ki vagy Krisztusban, ha tudod, hogy mit jelent a kegyelem, és a gyakorlatban is megtanulod alkalmazni ezeket az információkat, a bibliai alapelveket, akkor bármit elérhetsz az életben. Mert a hívők uralkodásra lettek teremtve, Jézus azért jött, hogy nekünk jó életünk legyen itt a földön is.

Ha elhívást érzel arra, hogy csatlakozz ehhez a vízióhoz, ha szeretnél szolgálni, keress meg bátran! Kattints ide!

 

A szolgálat:

 

A szolgálatot jelenleg egyedül végzem 8 órás munka mellett, a szabadidőmben. Egyedül a könyvek korrektúrázásához van némi segítségem. A szolgálat sokszor elég nehéz. Pontosan ezért van az, hogy az elmúlt időszakban többször is belefáradtam és kiégtem, mert a 8 órás munka mellett semmi másra nem jutott időm. Nagyon gyorsan gépelek, mégis órákat vesz el egy-egy cikk, egy fejezet vagy egy hírlevél megírása. A magánélet pedig teljesen kimaradt az életemből. Ez pedig kiégéshez vezetett. Ráadásul az erős lelkiismeretemnek köszönhetően felelősséget is érzek az olvasók iránt, ami megint csak egy lelki terhet jelent. Most jutottam el arra a szintre, hogy bizony önmagamra is kell időt fordítani, így most heti 2-3 alkalommal eljárok pl. box aerobicra.

Néhány évvel ezelőtt az Úr indítására kezdtem el írni, bár az volt a véleményem, hogy én nem tudok írni, mert nem tudok olyan szép, kerek mondatokat írni, mint más írók. De az Úr megmutatta, hogy néha az egyszerűbb dolgok a legszebbek. Amikor elkezdtem írni, akkor még csak arról volt szó, hogy írjam meg azt az egy könyvet, ami a fejemben motoszkált. Amikor azt megírtam, akkor jött a gondolat, hogy kezdjem el a mai ige hírlevél sorozatot. Arra gondoltam, hogy írok 100 hírlevelet, mintegy 100 napos tanfolyam, majd a 100. nap környékén az Úr jelezte, hogy talán folytatni kellene, majd jött az újabb könyv gondolat, és így tovább… Ki tudja, hogy még mi minden vár rám és az olvasókra?

 

Tetszik az oldal? Oszd meg a Facebook-on!Share on Facebook
Facebook
12