Kegyelemkuckó

Az oldal, amely érted jött létre, és miattad működik még mindig.

Kegyelemkuckó - Az oldal, amely érted jött létre, és miattad működik még mindig.

Hezitálás

Tetszik az oldal? Oszd meg a Facebook-on!Share on Facebook
Facebook
22

Hezitálás

 

Megtörtént már veled is, hogy a szíveden volt egy álom, egy vízió és nem mertél belekezdeni, mert nem voltál benne biztos, hogy az Úrtól van-e vagy csupán saját elképzelés? Gyakran bizony így vagyunk ezzel. Azt tapasztaltam, hogy hónapok, akár évek is eltelhetnek, mire végre lépünk, de sajnos az is gyakran előfordul, hogy soha nem tesszük meg az első lépést. Ezt a problémát pedig nemcsak magamon látom, de sok más hívőn is.

Nemcsak az elhívással van ez így. Sokszor kérünk dolgokat az Úrtól és várunk a csodára akár hosszú éveken keresztül, és nem történik semmi. Hogyan is történhetne, hiszen egy bibliai kulcs alapelv, amelyet figyelmen kívül hagyunk. De akkor mi a megoldás?

Az elmúlt néhány hétben pihenést írt elő nekem az Úr, hogy megtaláljam önmagamat, mert nagyon kiégtem. A pihenési időszak alatt önképzéssel foglalkoztam, kutattam a válaszokat, de legfőképpen azt vizsgálta meg: Hogyan tudom eldönteni, hogy a szívemen lévő vágy tényleg az Úrtól van-e? Több prédikátort, tanítót is meghallgattam a Youtube-on, és több cikket is elolvastam a témában. Döbbenetes volt felismerni, a megrekedtségünknek saját magunk vagyunk az okai.

Nagyon sokan, én is beleestem ebbe a hibába, arra várunk, hogy az Úr füttyentsen, hogy most indulj el, hogy szembe jöjjenek a lehetőségek, amikbe belekapaszkodva el tudsz indulni az úton. Kérdeztem az Urat, hogy akkor most alapítvány, vagy nem alapítvány, én találtam-e ki ezeket a programokat, hogy a saját karrieremet építsem, vagy tőle van az egész? Érdekes módon soha nem kaptam meg konkrétan azt a választ, hogy kezdd el az alapítványt, helyette mindig azt kaptam, hogy lépj ki hitben és a szíved vágyát teljesítsd be, legyen egy víziód, stb.

Nagyon sokszor találkoztam már megrekedt hívőkkel. Úgy érezték, hogy van egy elhívásuk, de soha nem cselekedtek, mindig arra vártak, hogy majd az Úr ajtót nyit, de valahogy nem nyílik ki az az ajtó. Miért van ez? Most viszont megértettem.

 

Jakab 2:17

„Azonképpen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában.”

 

David Diga Hernandez üzenetét hallgatva értettem meg igazán. Azt mondta az egyik üzenetében, hogy az Úr, amikor egy ajándékot ad neked, soha nem ad hozzá konkrét instrukciót. Nézzük meg kicsit bővebben ezt a kijelentést.

Érdekes visszagondolnom az egyik cikkemre. Pár évvel ezelőtt írtam egy cikket a sáfárságról, de nem anyagi tekintetben, hanem az ajándékok tekintetében. Most értettem meg igazán ezt a cikket egy másik oldaláról. Amikor az Úrtól kapsz egy vagy több ajándékot, akkor neked azzal sáfárkodnod kell, vagyis használnod kell azokat. Mint ahogyan a Máté 25. rész példázatában is van, nem mondta meg nekik, hogy mit csináljanak a talentummal, csak oda adta nekik, és ők döntötték el, hogy befektetik-e vagy sem, az egyik pedig ugye elásta. Amikor befekteted az ajándékodat, vagyis használod, akkor az Úr újabb ajándékokat ad hozzá. Ha nem használod, akkor nem ad több ajándékot, mert Ő a hasznot nézi.

A hit, cselekedek nélkül halott. Neked kell kilépni hitben, neked kell elkezdeni cselekedni, ha van egy vágy a szívedben, akkor el kell indulnod valamerre és majd az Úr korrigál útközben. Az, hogy tényleg biblikus-e a vágy a szívedben, vagy csak a saját egód, saját karriervágyad diktálja-e a tempót, azt könnyen eldöntheted. Meg kell vizsgálni, hogy mennyire bibliai az, amit szeretnél, vagyis összhangban van-e az Igével. Én is ezért rekedtem meg, mert nem tudtam, hogy csak saját karriervágy-e vagy sem. De teljesen biblikus minden, amit meg szeretnék valósítani, bibliai alapokra épül, az embereknek is segít, erősíti az emberek hitét és Istennel való kapcsolatát.

Az Úr szabad akaratot adott és azt várja tőled, hogy jó sáfára legyél annak, amit adott. Tehát, ha van egy ajándékod, akkor az Úr a legtöbbször nem mondja meg konkrétan, hogyan használd azt az ajándékot, azt várja el tőled, hogy kezdd el használni és majd ha kiléptél hitben és használod, akkor fognak nyílni az ajtók, hogy merre is menj tulajdonképpen.

Így volt ez velem is. Évek óta a szívemen van néhány program megvalósítása, és mindig falakba ütköztem. Gyülekezetekben próbáltam meg szabad utat kapni hozzájuk, de zárt kapukra leltem. Mert nem gyülekezetekben kell megvalósítanom, hanem gyülekezeten kívül, mindegy felekezetközi programként. Vártam az Urat, hogy ajtót nyisson, de nem nyílt az ajtó, ezért nem is léptem. De ezzel éveket veszítettem el. Most pedig, amikor megvizsgáltam és elhatároztam, hogy kilépek hitben, rengeteg üzenetet küldött elém az Úr, ami mind az elhívásról szól, hogy nem győzöm meghallgatni őket.

Igen, a kudarcok is benne vannak a pakliban. Sokszor elindulsz és kudarc lesz belőle, mert nem a megfelelő irányba indultál el. De az Úr vezeti a lépteidet és ráterel arra az Útra, amely már működni fog. Sokszor ezek a kudarcok azért vannak, hogy felnőj a feladathoz. A kudarcokból ugyanis sokat tanulunk, miközben fejlődünk és erősödik a hitünk.

Egy másik példát is fel tudok hozni a saját életemből. Nagyon szeretem a jelnyelvet, már iskolás koromban megvolt a vágy a szívemben, meg akartam tanulni. Az volt az elképzelésem, hogy a gyülekezetben fogok tolmácsolni, de nem jött egy siket sem. Amikor pedig megpróbáltam megkérni a gyülekezet vezetőit, hogy legalább a gyülekezeti oldalra tegyél fel a jeltolmácsolás lehetőségét, hogy jöjjenek a siketek, zárt ajtókra leltem. Azt a választ kaptam, hogy eddig nem volt rá igény.

Amikor pedig úgy döntöttem, hogy kilépek hitben és elkészítettem az első, de igen amatőr jelnyelven készült videófelvételt, pár napra rá kinyílt egy ajtó és felkértek, hogy tolmácsoljak egy felekezetközi konferencián. Én túlságosan kicsibe, csak egy gyülekezetben gondolkodtam, de az Úr más utat szánt. Zárójelben megjegyzem, az volt a szívem egyik vágya, hogy ilyen nagy konferenciákon tolmácsolhassak. De nekem kellett az első lépést megtennem, azzal a teljesen amatőr videóval. Ahhoz pedig, hogy beálljak a videó elé, ahhoz a komfortzónámból nagyon ki kellett lépnem.

Megteheted, hogy továbbra is hezitálsz, megteheted, hogy még mindig vársz arra, hogy majd az Úr ajtót nyit, de ha nem kezded el használni az ajándékaidat, ha nem lépsz ki hitben, akkor lehet, hogy soha nem fog kinyílni az az ajtó. Indulj hát el most, kezdd el használni az ajándékaidat! Lehet, hogy egy-két kudarc is becsúszik, de a kudarcainkból mindig tanulunk, ha mást nem, azt, hogyan nem lehet megcsinálni. Ne hezitálj, mert a hezitálásoddal hihetetlen dolgokról és élményekről maradsz le!

A cikket írta:

Ronyka

www.kegyelemkucko.hu

www.ronykakonyvei.hu

 

Tetszik az oldal? Oszd meg a Facebook-on!Share on Facebook
Facebook
22
Category: Cikkek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*