Kegyelemkuckó

Az oldal, amely érted jött létre, és miattad működik még mindig.

Kegyelemkuckó - Az oldal, amely érted jött létre, és miattad működik még mindig.

Egy döbbenetes igazság a szenvedésről

Tetszik az oldal? Oszd meg a Facebook-on!Share on Facebook
Facebook
60

Egy döbbenetes igazság a szenvedésről

 

Érezted már te is úgy, hogy szenvedsz? Amikor nem jutsz egyről a kettőre, ott van a nyomasztó érzés, amikor úgy tűnik, hogy folyton falakba ütközöl. Ilyenkor az Úrnak is csak panaszkodsz, keseregsz magadban és várod, hogy az Úr cselekedjen. Isten pedig csak csöndesen várakozik, és látszólag nem tesz semmit. Te pedig nem érted, hogy miért nem válaszol, miért nem reagál, miért nem hoz ki ebből a szenvedésből. Ilyenkor gyakran felteszed a kérdést: Miért hagyja az Úr, hogy szenvedj? De vajon tényleg hagyja? Tényleg nem hoz ki belőle? Erre keressük most a választ.

Az elmúlt néhány évben nagyon sok mindent tanított nekem az Úr Isten Királyságának a működéséről, a hívők hatalmáról, a kegyelemről. Egy-egy nehéz helyzetbe is belevitt, hogy erősödjön a hitem, hogy megszabadítson a múltbeli lelki sérüléseimtől, hogy ezeket a bibliai alapelveket a gyakorlatban is tudjam alkalmazni. Az utóbb időben egyre többször sírtam álomba magamat, mert csak szenvedtem és keseregtem. Azt a mély lelki fájdalmat, amit átéltem, senkinek sem kívánom. Folyamatosan kértem az Urat, hogy változtassa meg a dolgokat, de nem tette meg. Hallgattam mások bizonyságait, kinél mit tett az Úr, hogyan nyúlt be az életébe, ettől még frusztráltabb lettem. Mert az életemben semmilyen pozitív változást nem észleltem már évek óta. Sőt egyre fájdalmasabb lett mindent. De az Úr nem válaszolt és csöndben volt.

Minden hívő ismeri a szenvedés érzését. Gyakran szenvedéssel éljük meg a próbákat, amikor az Úr erősíti a hitünket vagy csak valamit meg akar tanítani. Szenvedünk az elkövetett hibáink következményei miatt, szenvedünk azért, mert valaki megbántott minket, szenvedünk a rossz körülmények, lelki sérülések miatt. Amikor pedig az Úr a lelki fájdalmaidat és sérelmeidet gyógyítja, attól szenvedsz csak igazán. Még hosszasan sorolhatnám. Én is sokat szenvedtem már az életemben, sok minden miatt. Viszont az elmúlt időszakban átélt szenvedések közepette valami nagyon fontos, döbbenetes igazságot tanított nekem az Úr. Ez pedig a következő: A szenvedéseid java része szükségtelen szenvedés. Amit még tanított és ez még fájóbb az egészben, hogy a szenvedéseid java részét önmagadnak köszönheted.

Mit értek ez alatt? A hívők általában mindent az ördög számlájára írnak. Őt vádolják a szenvedéseik miatt. Pedig a legtöbb esetben ez nem így van. Legtöbb esetben szenvedéseinket saját magunknak köszönhetjük. A tudatlanságnak nagy ára van. Komoly problémát jelent az, ha nem ismered Isten Igéjét, azokat a bibliai alapelveket, amelyeket alkalmaznod kell ahhoz, hogy jó életed legyen. Még nagyobb probléma az, ha van már ismereted, de nem alkalmazod azt. Nekem már volt egy képem ezekről az alapelvekről és törvényekről, de nem alkalmaztam azokat. Egyrészt makacsságból vagy gyerekességből, vagy azért, mert nyalogattam a sebeimet, vagyis önsajnálat, énközpontúság miatt, mert az Úrtól vártam, hogy tegyen már végre valamit, holott Ő azt akarta elérni, hogy nőjek már fel végre és ne maradjak gyerekes. Mert meg akarta tanítani a gyakorlatban is azokat a dolgokat, amiket elméletben már tudtam.

Mert Ő már mindent elvégzett és mindent a rendelkezésünkre bocsátott. Nekünk kell átvennünk, lehívnunk ezeket a Mennyből. Ő hatalmad adott nekünk. Nekünk pedig használni kell ezt a hatalmat. Ezt pedig neked kell megtenni, más nem teheti meg helyetted. Neked kell átvenned az áldásaidat. De ehhez ismerned kell a bibliai alapelveket, Isten Királyságának törvényeit. Itt most nem a 10 parancsolatról, mint törvényről beszélek, hanem törvényekről, mint a fizikai törvényei, pl. a gravitáció. Ha egy magas hegyről kilépsz azzal, hogy te repülni akarsz és nem vagy tisztában a gravitációval, akkor bizony lezuhansz. A tudatlanságnak hatalmas ára van.

Ugyan ilyen módon, ha nem ismersz törvényeket, amelyekkel az életed gyökeresen megváltozik, akkor szintén csak a szenvedést kapod. Ha nem vagy tisztában Isten Királyságának a működésével és a hatalommal, amit Ő már a rendelkezésedre bocsátott, ha nem hiszel Jézus elvégzett munkájában, akkor bizony szenvedésre vagy ítélve. Ha pedig ismered mindezeket, de nem alkalmazod, megint csak elsüllyedsz a mocsárban.

Éppen ezért itt az ideje, hogy gyökeresen megváltozzon az életed! Keresd először Isten Országát, vedd le a fókuszodat önmagadról és a problémáidról és helyette nézz Jézusra! Kezdj el hinni az elvégzett munkában és abban, hogy az Úr hatalmat adott a kezedbe! Mert arra teremtett téged, hogy Uralkodj! Számomra is döbbenetes volt felismerni, hogy a szenvedéseim jelentős része szükségtelen szenvedés, de nekem kellett ezt felismernem, a gondolkodásmódomat megújítanom és a fókuszt az önközpontúságról visszahelyeznem Jézusra. Tedd meg ezt te is!

A cikket írta:

Ronyka

http://www.kegyelemkucko.hu

http://www.ronykakonyvei.hu

 

Tetszik az oldal? Oszd meg a Facebook-on!Share on Facebook
Facebook
60
Category: Cikkek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*