Kegyelemkuckó

Az oldal, amely érted jött létre, és miattad működik még mindig.

Kegyelemkuckó - Az oldal, amely érted jött létre, és miattad működik még mindig.

7 kihagyhatatlan lépés az áttöréshez

Tetszik az oldal? Oszd meg a Facebook-on!Share on Facebook
Facebook
47

7 kihagyhatatlan lépés az áttöréshez

 

Te is nehézségekkel küszködsz? Problémák vannak a pénzügyeidben, emberi kapcsolataidban, egészségedben? Szeretnél változást, de valahogy semmi sem sikerül? Hiába imádkozol, nem jön az áttörés? De vajon tudod-e, hogy mi kell az áttöréshez?

Hétköznapi nehézségeink nagyon nyomasztóak tudnak lenni. Aggódunk a számlák és hitelek miatt, munkahelyi és családi problémák vesznek körül. Különböző betegségektől és lelki fájdalmaktól szenvedünk. A nehézségek hatására gyakran hinni sem tudunk abban, hogy az Úr megszabadít minket. Sírva imádkozunk, hogy változzon meg a helyzet, sokszor másoktól is kérünk imát. A változás azonban valamiért mégsem jön. De mi lehet ennek az oka?

Egy-egy adott probléma miatt gyakran évekig is gyötrődünk. Nem találjuk a megoldást, holott az már a rendelkezésünkre áll. Így volt ez nálam is. Évekig szenvedtem lelki sérülések és a sikertelenség miatt. Egyszerűen nem találtam a helyemet. Odáig fajult a helyzet, hogy élni sem akartam. Naponta panaszkodtam az Úrnak, könyörögtem, hogy változtassa meg a helyzetet. De Ő nem tette meg. Ehelyett mindig csak tanácsokat osztogatott. Bibliai alapelveket ismételgetett újra és újra. Amikor ismerőseimnek ezekről a bibliai alapelvekről elkezdtem beszélni, az ismerőseimtől csak kritikákat kaptam. „Ez hülyeség…”, „az embereket nem érdeklik a módszerek…”,  „Isten nem ad módszereket…, „nincs olyan, hogy hitetlenség…” és még sorolhatnám. Ez persze megint csak hátráltatott. De az Úr újra és újra ezeket a bibliai alapelveket ismételgette és azt, hogy bizony hitetlen vagyok.

Ezen komolyan elgondolkodtam. Aztán ráébredten, hogy akár módszernek nevezzük ezeket, akár nem, ezek bibliai alapelvek, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni és bizony sokszor hitetlenség miatt nem jön az áttörés. Amikor ezt megértettem, kaptam egy teljes képet arról, hogyan is érhetünk el áttörést.

 

Íme, 7 kihagyhatatlan lépés az áttöréshez:

 

Hallgass hitben!:  Sokan küszködünk a hitetlenséggel, és azzal, hogy nincs elég nagy hitünk. Kételyek gyötörnek minket. A hitet az Úr adja. De ha kicsi a hitem, és a hitet az Úr adja, és láthatólag Isten nem adott nagyobb hitet, mert kicsi a hitem, akkor hogy is van ez? Amikor az egyik ismerősömnek megemlítettem, hogy meg kell növelnem a hitemet, akkor persze megint kaptam a kritikát, hogy én azt nem tudom megtenni, mert a hitet az Úr adja. És bizony tévedett. Te is tudsz érte tenni. A hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által. Minél többet olvasod a Bibliát, minél több üzenetet hallgatsz, minél több bizonyságot hallasz vagy olvasol, a hited bizony növekedni fog. Tehát te is tehetsz azért, hogy nagyobb hited legyen.

Gondolkozz hitben!: Meg kell újítanod a gondolkodásmódodat. Mert olyan vagy, amilyenek a gondolataid. Ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok, először a gondolkodásmódodat és a kimondott szavaidat kell megváltoztatnod. A negatív gondolataidat fel kell cserélned Isten Igéjére!

Láss hitben!: Ahhoz, hogy megvalósuljanak a dolgok, kell, hogy legyen egy víziód. Látnod kell hitben megvalósulni az áttörést.

Mondd ki, valld meg hitben!: Nem elég csak hinni benne és nem elég a lelki szemeiddel látni az áttörést, ki is kell mondanod azt. A szavaknak teremtő erejük van. I. Mózes, a teremtés során remekül bemutatja, hogy Isten egy szót szólt és az lett, amit mondott. Isten szavakkal teremtett. Ugyan ezt a hatalmat adta neked is. Éppen ezért hangosan ki kell mondanod Isten áldásait az életedre.

Lépj hitben!: Ha már hiszel és látod is azt a lelki szemeiddel, ki is mondod az áldásokat, de nem cselekszel, akkor magától nem lesznek meg a dolgok.

Kérj hitben!: Nagyon sokszor ez a lépés marad ki. Nem kérünk az Úrtól, vagy azért mert nem merünk, vagy tudatlanságból, hiszen nem tudjuk, hogy mit szabad és mit nem. Nem vagyunk tisztában az elvégzett munkával, nem tudjuk, milyen hatalmat adott nekünk az Úr.

Fogadd el hitben!: El is kell fogadnunk. Sokszor azért nem jön az áttörés, mert nem tudjuk átvenni, elfogadni az áldásokat. Sokszor úgy érezzük, hogy nem vagyunk rá méltóak, mert hibát követtünk el.

Változz meg:! Ez a +1 lépés. Az előző lépésekkel együtt az áttörést igazából az hozza meg, ha megváltozol. Ez alatt elsősorban a gondolkodásmódodat, a szokásaidat értem. Neked kell megváltoznod és nem a körülményeknek. A fent említett pontok alkalmazásával saját változásod már meg is van. Így jöhet az áttörés.

Ez a 7 lépés elengedhetetlen az áttörésedhez. Kérhetsz imát felkent szolgálóktól, de az igazi áttörést az fogja meghozni a számodra, ha ezt a hét lépést megléped. De ehhez kitartásra, állhatatosságra van szükséged. Mert nem elég egyszer hinni. Minden nap újra és újra rá kell állnod hitben Isten ígéreteire, hogy azokat tényleg megtapasztalhasd.

Szeretnél többet megtudni a témáról? Jelentkezz te is az áttörés programra! Kattints ide!

 

Tetszik az oldal? Oszd meg a Facebook-on!Share on Facebook
Facebook
47
Category: Cikkek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*